Scrisoare catre OC

Imediat ce am aflat rezultatul preselectiilor am dorit si noi sa stim unde am gresit.Se merge pe ideea ca acest concurs trebuie sa te formeze si ca din greseli noi toti ar trebui sa invatam cate ceva.

Regulamentul OC spune in felul urmator :
- Capitolul III - Drepturi si obligatii:
-Art.8 : Participantii au urmatoarele drepturi:
c) sa le fie comunicate notele medii obtinute la fiecare criteriu de jurizare, insa doar prin corespondenta privata. Atat Juriul cat si organizatorii nu sunt obligati si nu vor oferi in mod oficial nicio alta forma de feedback in privinta notelor obtinute sau a motivelor pentru care o echipa s-a calificat / a castigat sau nu;

- Art.9 : Participantii au urmatoarele obligatii:

a) sa respecte Regulamentul de participare, deciziile oficiale ale Juriului si ale organizatorilor;

b) sa nu conteste in nicio situatie deciziile Juriului. De asemenea, sa isi asume intelegerea faptului ca principalele garantii pentru corectitudinea jurizarii sunt pe de o parte metodologia de jurizare, iar pe de alta parte numarul, reprezentativitatea si buna reputatie a membrilor Juriului. Participantii pot cantari aceste elemente inainte de inscriere, insa odata cu acceptarea Regulamentului se obliga sa renunte la dreptul lor de a contesta calitatea deciziilor Juriului.

Deci, nu ar trebui sa ne intereseze unde am gresit pt ca oricum nu ni se va raspunde iar consolarea noastra ar trebui sa fie aceea ca am avut in fata noastra un juriu cu o vasta experienta in domeniu.

Nu contestam experienta, reputatia, corectitudinea juriului si subliniem acest lucru. Ne deranjeza ca in cadrul unui eveniment care se doreste a fi " ... cea mai importanta competitie nationala pentru tinerii care isi doresc o cariera in Advertising, Relatii Publice sau Comunicare Politica" nu ti se spune macar unde ai gresit pt ca pe viitor sa nu-ti mai repeti greseala.

La conferinte am cunoscut unul din memberii juriului pe care l-am intrebat unde am gresit noi in campania noastra.Imi doream atat de mult sa aflu si speram sa imi raspunda la intrebari.Mi-a spus doar ca nu am avut elemente de ATL si BTL ( a se citi cate ceva despre http://www.public-relations.ro/vocabular/atl_vs_btl.htm) si ca am avut si un spot tv, ori asa nu se face intr-o campanie de PR.

Nu se face spot tv intr-o campanie de PR? Mai ales in una de educare si informare?Lamuriti-ma si pe mine, va rog.

Apoi, am fost intrebata daca bugetul mi-ar fi permis sa fac acest spot tv.Am raspuns ca da mai ales ca la prima conferinta " Laborator de disectie: Advertising comercial vs. social" , cei de la BBDO au vorbit despre campania " O sansa pentru viata", a carui spot tv s-a facut cu un buget minim.Mi s-a cam ras in fata dar zic eu ca in momentul in care lucrezi cu adevarat in domeniu, solutii la problemele pe care le intampini se gasesc.Pana la urma, totul se reduce la pasiune, ambitie si la " fa ce-ti place si vei face bine".

Le-am scris o scrisoare celor de la OC si mai exact domnului Dehelean.Nu ne asteptam sa ne raspunda, lucru care s-a si intamplat dar redam si aici, scrisoarea noastra.Nici de data aceasta nu asteptam nimic dar macar stim ca ne-am spus sus si tare punctul de vedere.

"Stimate Domnule Dehelean,

Ma numesc Irina Caramaliu si impreuna cu 4 colegi am format echipa « Ganduri de Inchiriat », cu care am participat la proba de Relatii Publice din cadrul Olimpiadelor Comunicarii.

Va scriu pentru ca stiu ca sunteti organizatorul acestui concurs si pentru ca, in ciuda celor scrise de dumneavoastra in regulamentul de participare, atat eu cat si echipa mea am dori sa obtinem unele informatii suplimentare legate de decizia Juriului de a elimina echipa noastra – « Ganduri de inchiriat » - din competitie.

Pornind de la ideea ca participantii sunt tineri, presupunem ca fiecare vine cu un bagaj de cunostinte nu foarte bogat, dobandite prin intermediul facultatii, cartilor sau dintr-o experienta anterioara.

Din punctul nostru de vedere, toti suntem incepatori si credem ca este relativ greu ca in acest stadiu sa se creeze o campanie de PR profesionista, dar in ciuda acestui lucru, creativitatea, dorinta si forta sunt atuuri usor de observat de catre un juriu specializat si cu o vasta experienta in domeniu.

Stim foarte bine ca fiecare concurs are regulile lui bine stabilite si nu contestam criteriile dupa care s-a realizat jurizarea.

Am pasit in aceasta competitie cu inima deschisa, cu ambitie si cu dorinta de a invata lucruri noi, iar acum ne intrebam: cum pot Olimpiadele Comunicarii sa formeze viitori profesionisti daca nu comunica cu exactitate unde se afla greseala? Se stie mult prea bine ca un om inteligent invata din greseli.

Facem apel la capacitatea dumneavostra de a empatiza, rugandu-va sa ne spuneti unde s-a gresit pentru a nu mai repeta greseala, in special datorita faptului ca suntem hotarati sa participam si anul viitor la Olimpiadele Cmunicarii.

Felicitam toate echipele care s-au calificat pentru faza finala si departe de noi gandul de a fi invidiosi sau de a contesta campaniile lor. Suntem ferm convinsi ca la fel ca si noi, si ei au depus munca si pasiune in ce au creeat.

In alta ordine de idei, daca ne permiteti, dorim sa va facem o sugestie.

Ni s-ar parea mai corect ca acest concurs sa se desfasoare astfel : sa se stabileasca o zi pentru fiecare proba, iar echipele sa rezolve pe loc (intr-un interval orar stabilit de organizatori) o tema data in ziua respectiva, iar in urmatoarea zi sa o prezinte in fata unui juriu specializat. Consideram ca astfel ideile proprii ar aparea mai clar, e drept, in detrimentul unei mai bune organizari a campaniei, dar aceasta lacuna ar putea fi compensata in fazele uterioare ale concursului.

Colegul dumneavoastra, Marius Balaci spunea : « spune cu tarie lucrurile bune pe care le faci, spune-le public si spune-le repetat ».

Parafrazandu-l, am incercat si noi, acum sa spunem cu tarie lucrurile pe care dorim sa le aflam.

Va multumim si speram ca veti raspunde acestei scrisori, ramanand consecvent fata de punctul dumneavoastra de vedere si dorinta de a forma profesionisti in domeniul comunicarii.

Cu deosebita stima,

Echipa “Ganduri de inchiriat” "

5 comentarii:

Dragos Dehelean spunea...

Din pacate in perioada Olimpiadelor mi-e imposibil sa mai gestionez corect inbox-ul (acum cred ca am 2000 de mail-uri necitite). De aceea nu v-am raspuns.

In rest nu-mi imaginez cum as putea ajuta. Nu am fost la preselectii. Voi ati fost jurizati de un board care a jurizat si multe alte echipe si a trebuit sa aleaga un numar sa se califice in finala.

Eu cred ca feed-back-ul pe care l-ati primit e deja o reusita si va felicit ca l-ati obtinut. Sper sa va fie de folos. Noi ne-am facut datoria si v-am trimis notele medii. Chiar daca ele nu spun mare lucru despre de ce alte echipe au fost considerate mai bune, va pot da indicatii despre locurile unde nu ati fost apreciati bine.

Oricum, cred ca insistenta voastra e buna si daca ea va fi urmata de fapte, cu siguranta va va folosi.

Cam asta e ceea ce inteleg eu ca as putea raspunde.

Dragos Dehelean spunea...

PS: nu e corect cand spuneti "nu ar trebui sa ne intereseze unde am gresit". Ba ar trebui sa va intereseze, si foarte mult.

Regulamentul spune ca noi nu putem oferi aceasta informatie. Printre altele si pentru ca organizatoric e imposibil, insa n-as vrea sa deschidem o discutie despre asta, pentru ca momentan regulamentul e regulament.

Ganduri de Inchiriat spunea...

Domnule Dehelean,

Feedback-ul pe care noi l-am primit reprezinta notele si atata tot ori credem ca pe langa note, pe baza campaniei ar fi trebuit sa ni se puncteze unde am gresit.
In realizarea temei, ati cerut a se tine cont de niste pasi pe care noi consideram ca i-am urmarit iar juriul se pare ca a fost de alta parere.In situatia data, dvs. nu ati dori sa stiti unde ati gresit?
Nu deschidem discutia despre ce organizatoric se poate si ce nu se poate dar cand concepeti un astfel de eveniment ar trebui sa va ganditi si la aspectul acesta.
Chiar daca nu am castigat am sperat ca vom ramane cu niste cunostinte dobandite de la oameni care practica aceasta meserie de mult mai mult timp decat noi.
Va multumesc pentru raspunsul dvs. si sper ca veti gasi o modalitate prin care si cei care nu se califica in finale sa poate pleca acasa cu fruntea sus si cu dorinta de a contiuua in acest domeniu al Pr-ului.

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Games Online spunea...

Flash Games Online only on AllGamesOnline.org

Trimiteți un comentariu

Promotie de idei
Ne-am strans la o sueta, cu o cafeluta pe o bancuta in mijlocul unei crize, la mijloc de primavara. Suntem detinatori de dorinte, minti deschise, creativitate, energie si simplitate. Din dragoste pentru oameni, din crezul ca valorile inca nu au disparut si din dorinta de a pleca cu dreptul in viata am format acesta echipa.
Website counter

Irina

Irina

Mi se mai spune Nane.
Ma numesc Irina. Incapatanata. Curajoasa. Vulcanica. Vesela. Visatoare. Confuza. Optimista. Semi-naiva. Curioasa.
Filme vechi. Muzica clasica. Reggae. Barcelona. Cuba. Frigul iernii. Blandetea primaverii. Marea. Scortisoara. Caii. Aparatul foto. Verdele. Lemnul trosnind in soba. Cafeaua de dimineata. Chitara. Florile de camp. Mirosul de paine coapta. Mirosul cernelii tipografice de pe ziarul de dimineata. Iarba proaspat tunsa dupa o ploaie torentiala. Aroma frunzelor arse toamna. Pernele moi. Zambetul fetitei mele.
De ce PR? Pentru ca daca n-a fost sa fie Medicina, asta cu siguranta va fi !

Eveline

Eveline
Cum m-as putea descrie in cateva cuvinte?As spune simplu: eu sunt eu; defilez prin viata socializand cu optimism si incredere, aducand un plus de veselie, energie si provocare.

Ionut

Ionut
Sub genericul "Sunt roman in tara mea" ma voi caracteriza astfel:....locuitor al unei "gropi cu gunoi" numita Romania, convietuind printre "valorile" acestei gropi : "Elodia, Magda Ciumac,Dan Diaconescu(in direct ..bineinteles).",imbarcat pe vaporul lui Traian, sunt un luptator impotriva " morilor de vant" mai ceva ca "Don Quijote", cu o constitutia altetica asemanatoate cu cea a lui "Stan"(prietenul lui Bran..), bogat in aceeasi masura precum "Lefter Popescu",avand de-a face zilnic cu oameni de teapa lui "Domnul Goe" , visator ca "Dionis", revoltat ca "Eliade",nebun ca "Lica Samadaul".....si totusi cu zambetul pe buze si speranta ca ceva se va schimba..."Sunt roman in tara mea"!

Cristina

Cristina
„ Omul este cel mai putin el insusi atunci cand vorbeste in propria sa persoana. Da-i o masca si el va va spune adevarul "( Oscar Wilde.) Cand eram mica uram sa fiu pacalita sau obligata sa fac ceva ce nu imi placea sau nu ii intelegeam sensul...asa este si acum insa cu mici diferente. Acum ma pot controla, ma adaptez oricarei situatii si accept parerile celor din jur daca sunt argumentate temeinic. Curiozitatea ma indeamna sa descopar, sa aflu , sa stiu; orice despre oricine atata timp cat mie mi se pare interesant. Cu toate ca prima impresie conteaza, eu o voi astepta intotdeauna pe cea de a doua . Urasc monotonia si singuratatea si acele persoane care se ghideaza in viata numai dupa ratiune si care nu apeleaza si la alte sentimente. Sunt o fire foarte optimista, dezamagirile sau nereusitele nu ma vor indispune sau demoraliza si cum spune si Brancusi „trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus daca vrei sa vezi foarte departe !

Denisa

Denisa
Cine sunt eu ? Sau cum sunt eu ?
Iti pot spune ce-mi place.Imi plac fluturii, imi plac culorile, imi place lumina, contrastul alb –negru, fotografia, oamenii, misterul, uratul din tine, frumosul din mine, narcisimul din mine, mandria din mine, visele mele, sperantele, ambitia din mine, frica din mine care ma indeamna sa actionez bine sau rau, desenul, creionul gri, revistele in limba franceza pe care le rasfoiesc, cartiile de psihologie sau PR pe care le citesc, bancurile trimise de colegi in orele plictisitoare de munca , cafeaua proasta de la munca care iti da impresia ca te tine treaz dar mai rau te adoarme, primavara, ploaia, lalelele, zambilele, zambetul sincer de pe buzele tale, fluturii din stomac, femeia puternica, sclava si stapana pentru barbatul de langa ea si viceversa, simplitatea…